Saturday, February 28, 2009

ဂဏန္းေရခ်ိဳဟင္း

ဒီနိုင္ငံက စားေသာက္ဆိုင္ေတြမွာ ဂဏန္းဟင္းက အေတာ္နာမည္ၾကီးပါတယ္။ ဂဏန္းမပါရင္ တခုခုလိုေနသလိုေတာင္ျဖစ္ေနတတ္ပါတယ္။ ငရုတ္ဂဏန္းဟင္း၊ ငရုတ္ေကာင္းဂဏန္းဟင္း၊ ဂဏန္းအခ်ိဳေပါင္း စသျဖင့္ ဂဏန္းကို မိ်ဳးစံု စားခ်င္သဖြယ္ျဖစ္ေအာင္ ေရာင္းၾကပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ ဂဏန္းဟင္းလို ့ဆိုလိုက္ရင္ ဂဏန္းအရွင္လတ္လတ္ေတြကို ခ်က္တာမ်ားပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ အရွင္ခ်က္တဲ့ ဆိုင္ေတြက ဂဏန္းဟင္းကို မစားျဖစ္ပါဘူး။ ေစ်းထဲမွာလဲ အရွင္ေတြ ေရာင္းတာမ်ားလို ့ ကြ်န္မကေတာ့ အေသေရာင္းတဲ့ flower crab လို ့ေခၚတဲ့ ဂဏန္းကိုပဲ ခ်က္စားျဖစ္ပါတယ္။ ဒီနိုင္ငံက ခ်က္သလိုေတာ့ မခ်က္တတ္ေတာ့ ဂဏန္းစားခ်င္ရင္ ျမန္မာခ်က္ ေရခ်ိဳေလးပဲ ခ်က္ျဖစ္ပါတယ္။ ဟင္းခ်က္တာေတာ့ သမာရိုးက် ခ်က္ရတာ ျဖစ္ေပမယ့္ မခ်က္ခင္ ဂဏန္းကို ကိုင္ရတာ အေတာ္ လက္၀င္ပါတယ္။ ဂဏန္းမကိုင္တတ္လို ့ ဂဏန္းၾကိုက္ျပီး မခ်က္စားျဖစ္တဲ့သူေတြ အတြက္ ဂဏန္းကိုင္နည္းေလးကိုပါ မွ်ေ၀လိုက္ပါတယ္။





ပထမဆံုး ဂဏန္းလက္ေလးေတြကို အရင္ျဖဳတ္ရပါတယ္။ အလိုက္သင့္ေလး ျဖဳတ္လုိက္ရင္ လြယ္ပါတယ္။ ဓားမလိုပါဘူး။


လက္ေလးေတြအကုန္ျပဳတ္သြားရင္ ကိုယ္ထည္ကို ကိုင္ရပါမယ္။ ဦးေခါင္းပိုင္းနားကေန အသာဖိျပီး ဂဏန္းအခြံကို ျဖဳတ္ရပါမယ္။ အခံံြျဖဳတ္လုိုုက္တဲ့အခါ အဆီေလးေတြကို ကိုယ္ထည္မွာ ကပ္ပါလာေအာင္ ေခ်ာ့ျဖဳတ္ရပါတယ္။ အဲဒီအဆီေလးေတြက ပုဇြန္ဆီလို အရသာကို ေလးျပီးခ်ိဳေစပါတယ္။


ေၾကာဘက္မွာ ၾတိဂံပံု အခံြေလးကိုလဲ ျဖဳတ္ရပါတယ္။ ျပီးတဲ့အခါ ကိုယ္ထည္ေပၚမွာရွိတဲ့ အၾကည္ေရာင္ အရိုးေပ်ာ့ေလးေတြ ( ကြ်န္မ ဘယ္လိုေခၚသလဲ ဆိုတာေတာ့ မသိပါဘူး) ကို ပံုမွာ ျပထားတဲ့အတိုင္း ဖယ္ပစ္ရပါမယ္။ အဲဒါေလးေတြ မစင္ရင္ ဗိုက္ေအာင့္တတ္ပါတယ္။


အေပၚက အဆင့္ေတြျပီးတဲ့အခါ ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ငံျပာရည္၊ ဆႏြင္းမွ ုန္ ့အနည္းငယ္နဲ ့ ေရာနယ္ပါ။


ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ ေရာေထာင္းတာကို ထံုးစံအတိုင္းဆီသတ္ပါ။ ၾကက္သြန္ေလး ၀ါလာတဲ့အခါ အသင့္နယ္ထားတဲ့ ဂဏန္းကို ထည့္ျပီး လံုးရပါတယ္။ ၁၀ မိနစ္ေလာက္ လံုးျပီးတဲ့အခါ ေရျမဳတ္ရံုထည့္ အေပါ့အငံလိုသလို ျပင္ျပီး မီးေအးေအးနဲ ့တည္ပါ။

၁၅မိနစ္ေလာက္ၾကာတဲ့အခါ ဂဏန္းအနံ ့ေလးေမြွးလာပါျပီ။ မဆလာေမြွးေမွြးေလးအုပ္၊ နံနံပင္ေလးအုပ္လိုက္ျပီး ခဏၾကာတဲ့အခါ ခ်ိဳေမြွးေနတဲ့ ဂဏန္းေရခ်ိဳဟင္းေလး အဆင္သင့္ျဖစ္ပါျပီ။


အပ်င္းေျပ တနဂၤေႏြေန ့မွာ မိုးေအးေအးေလးနဲ ့လိုက္တဲ့ ဂဏန္းေရခ်ိဳဟင္းေလး ခ်က္စားၾကည့္ပါလား။


တန္ခူး
6:16pm 28-Feb-2009

20 comments:

Anonymous said...

စားလိုက္မယ္ကြဲ႔ ေကာင္းေကာင္း...
ဒီေန႔ ဘေလာ့ဂ္ေတြ လွည့္စားလိုက္
အိမ္မွာလည္း တစ္မ်ိဳးၿပီး တစ္မ်ိဳးစားလိုက္နဲ႔
ကိုယ့္ကိုကိုယ္ ဟုတ္ေသးရဲ႕လားလို႔...
တေလာက သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္က ေျပာလိုက္လို႔ပါ။ ပါးစပ္က အၿငိမ္မေနပဲ တစ္ခုၿပီးတစ္ခု စားခ်င္ေနတာ stress ေၾကာင့္တဲ့... တ႐ုတ္ကားတို႔ ကိုးရီးယားကားတို႔မွာလည္း မင္းသမီးေလးေတြ စိတ္ညစ္ရင္ အစားေတြ အမ်ားႀကီးစားတာ ေတြ႔ဖူးလို႔...ဟိ..ဟိ

Anonymous said...

အစ္မၾကီးး..ေသေသခ်ာခ်ာ အပင္ပန္းခံခ်က္ထားတဲ့ ဂဏန္းဟင္းကို စားသြားတယ္ဗ် ဒီမွာလည္း ခဏခဏ ခ်က္စားၾကတယ္ ခ်က္ေပးတဲ့ အစ္မကေတာ့ လုပ္ရတာလက္၀င္လို႔ စိတ္တိုေပမယ့္ စားရတဲ့ က်ေနာ္တို႕ေတာ့ အင္မတန္အရသာေတြ႕ပါ့ ေကာင္းမွေကာင္း း)

စူး said...

အမ..စားသြားတယ္ ဂဏန္းၾကိဳက္မွၾကိဳက္ပဲ (မြန္ေလသံ)

ဂဏန္းေတာ့ မကိုင္တတ္။ ခ်က္ပဲခ်က္တတ္တယ္။ ဒီမွာ ကလုပ္ပီးသားပဲေရာင္းတာ ။

အမတို့ဆီမွာက စီလုပ္ေတြေပါေတာ့ အရွင္ေရာင္းတာေနမွာေပါ့။

Anonymous said...

အမတန္ခူးေရ စားခ်င္စရာဟင္းထခြက္ပဲေနာ္။ တခါမွ ဂဏန္းမကိုင္ဖူးဘူး။ မွတ္ထားရမယ္။ ခုလည္း စိတ္ထဲမွာ စားခ်င္ေနတာ။ တရက္ရက္မွ လုပ္စားၾကည့္အံုးမယ္။

PAUK said...

မတန္ခူးလက္ရာ စားသြားတယ္ေနာ္..
အရင္ကေတာ့ ဂဏန္အရွင္ကို ေရေငြ႔နဲ႔ ေပါင္းတာပဲစားျဖစ္တာမ်ားတယ္..

nu-san said...

မေရ..က်ေနာ္လည္း အရွင္ေတာ့ မစားခ်င္ဘူး.. ဒီမွာေတာ့ အက်က္ကုိ ကုိင္ျပီးသားေတြ ေရာင္းတယ္.. ေရေႏြးေလာင္းထားတာလား ဘာလုပ္ထားလဲေတာ့ မသိဘူး.. က်ေနာ္ကေတာ့ တခါမွ ၀ယ္မစားျဖစ္ဘူး.. :) အမရဲ႕ ဂဏန္းဟင္းကုိ စားခ်င္တယ္.. :)

khin oo may said...

ေသခ်ာေတာ႕သေဘာက်စြာၿကည္႕သြားသည္။
မွတ္မိေသး
တစ္ခါက ခ်က္တာ တစ္အုိးလံဳးသြန္ၿပစ္လုိက္ရသည္။ အဲဒီကတည္းက မခ်က္ေတာ႕
မခ်က္တတ္ေတာ႕ မစားရပါ။

khin oo may said...

လက္ခဏာပါဖတ္ေပးသြားတယ္။

ဂဏန္းကုိင္သူသည္ အိမ္ေထာင္ဖက္ ေခ်ာေမာသူၿဖစ္ရမည္။ (handsome )
လက္သည္းရွည္မထားတတ္ပါ။ အလုပ္ကုိစိတ္ဝင္စားသူၿဖစ္မယ။္ လက္သည္းနီမဆိုးတတ္ပါ။ သဳီၿဖစ္၍ ခပ္ရုိးရုိးၿဖစ္မည္။ လက္ခေလးမ်ာ ေဖာင္းမုိႈသည္ကုိ ၿကည္႕၍ ခ်မ္းသာမည္။ ပိုက္ဆံရွိသည္ ၿဖစ္ေစ. မရွိသည္ၿဖစ္ေစ. ခ်မ္းခ်မး္သာသာေနရ. စားရမည္။ ပညာေရးလမ္းေၿကာငး္ေကာငး္သည္။ ဘဲြ႕နွစ္ခု ရမည္။ အသက္ရွည္မည္။ ၿမင္ရသေလာက္ ေဟာေၿပာလုိက္ပါသည္။

မွတ္ခ်က္
ကိုေပါ လာေမးက လက္မခံ။

tg.nwai said...

တစ္ခါမွ မခ်က္ဖူးဘူး တန္ခူးရဲ႕။ အျပင္မွာ စားရင္ေတာင္ ခြာေပးမွပဲ စားတာ..။ အရွင္ေရာင္းတဲ႔ ဆုိင္ေတြမွာဆုိရင္ေတာ႔ မစားဘူး။ ေနာက္တစ္ခါေတြ႔ရင္ တန္ခူးဘေလာ႔ဂ္ဖြင္႔ၿပီး ခ်က္စမ္းၾကည္႔လုိက္မယ္..။ ေလာေလာဆယ္ေတာ႔ သြားရည္ပဲ က်သြားရပါတယ္..။

ပံုရိပ္ / Pon Yate said...

ႀကဳိက္ေပမယ့္ ေၾကာက္လုိ႔ ခ်က္မစားျဖစ္ဘူး အစ္မေရ။ ၾကည့္ရတာ ေကာင္းမယ့္ပုံပဲ။ မခင္ဦးေမရဲ႕ ေဟာစာတမ္းကုိလည္း ဖတ္ၿပီး သေဘာက်သြားပါသည္။

ThuHninSee said...

ဂဏန္းတဲ႔။ လက္ေလးေနာက္ပစ္၊ ေခါင္းငိုက္စိုက္ခ်ျပန္သြားပါတယ္။ မတည္႔ဘူးေလ။ ဒီဘ၀မွာ ဂဏန္းအတြက္ေတာ႔ ႏွမလက္ေလ်ာ႔ေနေလအုံးေတာ႔။

Anonymous said...

ကၽြမ္းက်င္လိုက္တာ အမက။ လက္ကေလးေတြကလဲ သန္႕ေနတာပဲ။

Moe Cho Thinn said...

ဂဏန္းေတာ႔ မကိုင္တတ္လို႔ မခ်က္ၾကည္႔မိေသးဘူး အမေရ။ အခု အမက တဆင္႔ခ်င္းျပေတာ႔ သေဘာက်လိုက္တာ။ ဒီေလာက္ရွင္းတာမွ မတတ္လဲ တုံးရာ ထုံရာ က်မယ္။ ခ်က္ၾကည္႔လိုက္အုံးမယ္။

မမရဲ႔ ေဗဒင္ကလဲ စံပဲ။ လက္ထုိးေပးခ်င္စိတ္ကို ေပါက္သြားတယ္။ ေတာ္ေသးတယ္၊ လက္မခံတဲ႔သူထဲ ကိုယ္႔နံမည္ မပါလို႔။ :)

မီယာ said...

ေတာ္လုိက္တာ မတန္ခူးေရ.. presentation ေတာ္တဲ့သူေတြ အမ်ားႀကီးပဲ... အခုပဲ ေပါက္ဆီက ျပန္လာၿပီး သူ ျပထားတာ ေကာင္းတယ္ လုိ႔ေျပာေနတာ။ ဂဏန္းဟင္းကုိ တခါမွ မခ်က္ဖူးပါဘူး။ အခုေတာ့ ပရင့္ထုတ္ထားတယ္... တဆင့္ၿပီးတဆင့္ ၾကည့္လုိ႔ရေအာင္.. ေက်းဇူးပါ အမ။

Anonymous said...

မခိုင္ရဲ႕ ဂဏန္းေရခ်ဳိဟင္းၾကည့္ၿပီး ဗိုက္အရမ္းဆာသြားၿပီ။ ဘာမွလည္း စားစရာမရွိဘူး။ :(
ေနေကာင္းသြားၿပီလား .. မခိုင္ .. ။ ေမးလ္ပို႔ထားတာ ရလားဟင္။ ေမးလ္မ်ား မွားပို႔မိသလားလို႔။

ေမ

ကုိေပါ said...

ဂဏန္းကုိင္ထားတဲ့လက္ပုိင္ရွင္ဟာ ဧကမုခ် ဂဏန္းဟင္း ခ်က္ရကိန္းရွိတယ္။

မွတ္ခ်က္။……..။က်ေနာ္ကေတာ့ အေပ်ာ္တမ္းေဟာတဲ့ အစ္မ မခင္ဦးေမဆီမွာေတာ့ လကၡဏာ ဘယ္ၾကည့္ခုိင္းလိမ့္မလဲ။ ေနာက္ၿပီး ကုိယ္ေခ်ာတာလည္း ကုိယ့္ဘာသာ သိေနၿပီးဟာပဲကုိ။

Anonymous said...

ဂဏန္းခြာနည္းေလး မွတ္သြားပါတယ္။ မွ်ေဝေပးတဲ့အတြက္ေက်းဇူးပါရွင္

သက္ေဝ said...

စိတ္ရွည္လက္ရွည္ ရွင္းလင္းျပသြားတဲ့ မတန္ခူးကို မမတို႕ ဘေေလာ့ဂ္အသံက အထူးပဲ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ကြယ္...

ဟုတ္တယ္တန္ခူးေရ... တို႕လဲ ဂဏန္းအရွင္ေတြကို
၀ယ္ခ်က္ဖို႕၊ မွာစားဖို႕ မရဲေတာ့ ဒီ Flower Crab ေလးပဲ ခ်က္စားျဖစ္တယ္...

မမ ဖတ္ေပးသြားတဲ့ လကၡဏာ အေဟာကို ၾကည့္ၿပီး သေဘာက် ရယ္ခ်င္လိုက္တာ... အဲဒီ မမ တစ္ေယာက္ကေတာ့ မႏိုင္ဘူး...
အခုေတာင္ စဥ္းစားေနမိတယ္ ကိုယ့္ လက္၀ါးႏွစ္ဖက္ ျဖန္႕ ဓါတ္ပံုရိုက္ၿပီး မမဆီ ပို႕လိုက္ရင္ ေကာင္းမလားလို႕... ဟီဟိ

သစ္နက္ဆူး said...

မတန္ခူး..
မေရာက္တာၾကာေနေပမယ့္ လာလိုက္တာနဲ ့ စိတ္ခ်မ္းသာသြားတာဘဲ..။
ဂဏာန္းဟင္းကိုၾကိဳက္တယ္..စားခ်င္တယ္ဗ်...။
က်ေနာ္ရခိုင္မွာကေတာ့ မိန္းကေလးေတြက အိမ္လည္ေခၚျပီး...ပင္လယ္ဂဏာန္းအၾကီးၾကီးေတြ ၅ေကာင္ေလာက္ ပန္းကန္နဲ ့ခ်ေကၽြးဧည့္ခံတယ္...
ေရေႏြးဘဲေသာက္ခဲ ့တယ္..
သူတို ့က ေစ်းၾကီးေပး၀ယ္ေကၽြးတာေတာင္လံုး၀မစားလို ့ စိတ္ဆိုးၾကတယ္..။
ေျပလည္ေအာင္ေျပာျပီး...ျပန္လာခဲ့တယ္..လမ္းေရာက္မွ ေတာက္ တစ္ေခါက္ ေခါက္နဲ ့ေပါ့..။
ဟုတ္တယ္ေလ...
အထက္အညာသားက ပင္လယ္ဂဏာန္းကို ဘယ္က စခြာျပီး စားရမယ္ဆိုတာ သိမွမသိတာ..။

တန္ခူး said...

မ ေရ… အဲဒါဟုတ္မယ္ထင္တယ္ေနာ္… ကြ်န္မလဲ စာေမးပြဲနီးလို ့ စာက်က္ရင္ ဗိုက္ေတြပဲဆာေနတာ…

ေမာင္မ်ိဳးတို ့က ခ်က္ေပးတဲ့သူရွိေတာ့ ကံေကာင္းတာေပါ့… စားရတာလဲလက္၀င္တယ္ေနာ္…

လုပ္ျပီးသားဆုိ အဆင့္သင့္စားရံုပဲေပါ့ေနာ္… ေကာင္းလိုက္တာ ျမတ္နိုးေရ…

နိနိလက္ရာေလးနဲ ့ဆို ပိုစားေကာင္းမွာ… ငရုတ္သီးစိမ္းေလးအုပ္ရင္ ပိုစားေကာင္းတယ္ ညီမေရ… အမက မတည့္လို ့…

ေပါက္ေရ… စားေကာင္းရဲ့လား…

နုေရ… အဲလို အက်က္ကိုင္ျပီးသားဆို စားရတာ အဆင္ေျပတာေပါ့ညီမေရ… ဒီကို လာလည္ရင္ ဂဏန္းဟင္းခ်က္ေကြ်းမယ္ေလ…

မမ ေရ… ဘာလို ့သြန္လိုက္ရတာလဲ… တူးသြားလို ့လား… ထပ္စမ္းၾကည့္ပါလား မမေရ…

အိုး..ေဟာတတ္လိုက္တာ… မွန္မမွန္က တိတ္တိ္္တ္ေလးအီးေမးလ္ပို ့လိုက္မယ္ေနာ္္… ကိုယ့္အေၾကာင္းေတြ လူသိကုန္မွာ စိုးလို ့… ခုလို ေဟာေပးတာ ေက်းဇူးအရမ္းတင္ပါတယ္ မမေရ…

မ ေရ… စမ္းၾကည့္ပါေနာ္… လက္ဆိပ္ေကာင္းတဲ့သူေတြခ်က္ရင္ ပိုလို ့ေတာင္ ခံတြင္းေတြ ့ဦးမယ္… မက လက္ဆိပ္ေကာင္းမယ့္ပံု….

ပံုရိပ္ေရ… အမအမ်ိဳးသားလဲ ေၾကာက္လို ့မစားဘူး…

မြန္ေရ… အမလဲ သိပ္ေတာ့ မတည့္ဘူးညီမေရ… တခါတေလပဲ စားျဖစ္တယ္…

အိမ့္ေရ… အိမ့္ရဲ့ ပန္းသီးငါးပိခ်က္ေလးနဲ ့ လဲစားရေအာင္ေလ…

ခ်ိဳသင္းေရ… အေလ့အက်င့္ပါညီမရယ္… အမလဲ စစလုပ္တုန္းက စမ္းစမ္း စမ္းစမ္းနဲ ့ပါပဲ… မ်ားမ်ားသာ ေလ့က်င့္ညီမေရ…

မီယာေရ… အိမ္နားနီးရင္ လာခ်က္ျပေပးပါတယ္… ညီမေရ… ရဲရဲသာလုပ္… ေကာင္းသြားလိမ့္မယ္…

ေမေရ… ေနေကာင္းသြားပါျပီညီမေရ… ဘာမွ စားစရာမရွိရင္ ထမင္းေလးနဲ ့ လဘက္သုတ္ေလးနဲ ့ ေရေႏြးၾကမ္းေလး စားလိုက္… စာၾကည့္တာ မ်က္လံုးက်ယ္သြားမယ္ေနာ္္… လာလည္ရင္ ဂဏန္းဟင္းခ်က္ေကြ်းမယ္ေလ… သတိတရအီးေမးလ္ပို ့တာ ေက်းဇူးပါေမေရ….

အင္း… ကိုေပါတို ့ ေဟာခ်က္ကေတာ့ ဒက္ကနဲပဲ…

Subuueain ေရ… လာလည္တဲ့ ညီမကို အမကလဲ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္… ေနာင္လဲလာလည္ပါဦးေနာ္…

သက္ေ၀ေရ… သက္ေ၀လက္ရာေလးစားခ်င္လုိက္တာ… ဒါနဲ ့မမဆီက ေဟာစာတမ္းရျပီလား…

ကိုသစ္နက္ဆူးေရ… ဟုတ္တယ္ေနာ္… ကြ်န္မတို ့ အညာမွာ ပင္လယ္ဂဏန္းဆိုတာ ရွာမွရွားကို… ေကာင္မေလးေတြကလဲ အသားေလးႏြွင္ေကြ်းေရာေပါ့…