Wednesday, December 25, 2013

ပုဇြန္ဆားဘဲဥေက်ာ္

ခရစ္စမတ္ေန ့မွာ ဘယ္မွမသြားပဲ အိမ္မွာေန တီဗီြေလးၾကည့္ အပန္းေျဖေနသူေတြအတြက္ ညေနစာေကာင္းေကာင္းေလး အခ်ိန္သိပ္မကုန္ပဲခ်က္နိုင္မယ့္ နည္းေလးကို ခရစ္စမတ္လက္ေဆာင္အျဖစ္ ေပးပါရေစ…။

သားေက်ာင္းပိတ္ရက္မို ့ ဟိုတပတ္က သူငယ္ခ်င္းေတြနဲ ့အတူ အင္ဒုိနီးရွားbatamကြ်န္းကို သြားလည္ပတ္ခဲ့ပါတယ္…။ ခရီးတိုေလးရဲ့ အေက်နပ္ဆံုးက Golden Prawn Seafood ဆိုင္က အစားအေသာက္ေတြပါပဲ…။ အၾကိဳက္ဆံုးကေတာ့ ဂဏာန္းဆားဘဲဥေက်ာ္ပါ…။ ပုဇြန္၊ ဂဏာန္းကို ဆားဘဲဥအနွစ္နဲ ့ခ်က္တာ ဒီနိုင္ငံနဲ ့ သိပ္မတူပဲ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလးနဲ ့ သိပ္မအီတာကို သေဘာက်မိတာပါ…။ ဒီမွာက အနွစ္နဲနဲမ်ားျပီး အီပါတယ္…။

ဂဏာန္းမစားတဲ့ သားေဖေဖနဲ ့ ဂဏာန္းကို အေမ အရိုးႏြွံေပးမွ စားရတဲ့ သားအတြက္ ပုဇြန္ဆားဘဲဥေက်ာ္ေလးကို အင္ဒိုနီးရွားဆိုင္က ပံုစံလိုေလးလုပ္စားျဖစ္ပါတယ္…။ သားေရာ သူ ့အေဖပါ အားရပါးရစားၾကတာမို ့ ခ်က္ရတဲ့ကြ်န္မ ေပ်ာ္ရြွင္ၾကည္နူးမိပါတယ္…။

လိုအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့

၁) ပုဇြန္ ကီလို၀က္

၂) ေကာ္မွဳန္ ့( ပေလာပီနံျဖစ္ျဖစ္ အာလူးျဖစ္ျဖစ္ပါ)

၃) ၾကက္ဥအကာ တလံုး

၄) ေဆးဘဲဥ ၃ လံုး

၅) ေထာပတ္ ဟင္းခတ္ဇြန္း ၅ ဇြန္း

၆) ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ ၁၅ရြက္

ရ) ငရုပ္သီးမွည့္ သို ့ စိမ္း ၃ ေတာင့္ (အစပ္ၾကိဳက္ရင္ ပိုထည့္ပါ)

၈) chicken stock ဟင္းခတ္ဇြန္း ၅ ဇြန္း

ပထမဆံုး ပုဇြန္ကို ေသခ်ာေဆးျပီး ၾကက္ဥအကာနဲ ့စိမ္ျပီး ေကာ္မွဳန္ ့ေလးနဲ ့နွစ္ ဆီပူေလးထဲ ၾကြတ္ေနေအာင္ေက်ာ္ပါ…။ ၾကြတ္ေနတဲ့ ပုဇြန္ေလးေတြကို ဆီစုတ္တဲ့စကၠဴေလးေပၚ ဆယ္ထားပါ။ ဟုိဘက္မီးဖိုနဲ ့ ဆားဘဲဥ၃လံုးျပဳတ္ထားပါ…။









ျပဳတ္ထားတဲ့ ဆားဘဲဥကို အနွစ္ထုတ္ျပီး ေသးေသးေလးေတြျဖစ္ေအာင္ ေခ်ထားပါ…။ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ ၁၅ရြက္ရယ္ ငရုတ္သီးစိမ္းပါးပါးလွီးျပီး အသင့္ျပင္ထားပါ…။



ပူေနတဲ့ဒယ္အိုးထဲ ေထာပတ္ထည့္ျပီး ေခ်ထားတဲ့ဆားဘဲဥကို ထည့္ပါ…။ မီးေအးေအးနဲ ့ ဆားဘဲဥေလးေတြ ေက်ျပီးညက္ေနေအာင္ ထပ္ေခ်ပါ…။ ဆားဘဲဥေလးေတြ ေက်သြားရင္ chicken stockရယ္ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္နဲ ့ငရုတ္သီးစိမ္းကို ထည့္ေမွြပါ…။ ငါးမိနစ္ေလာက္အၾကာမွာ ေက်ာ္ထားတဲ့ ပုဇြန္ေလးေတြက ထည့္ျပီး ဆားဘဲဥအနွစ္နဲ ့ နွံ ့ေနေအာင္ေမြွေပးပါ…။ ဆားဘဲဥအနွစ္ေလးေတြ ပုဖြန္ထဲစိမ့္၀င္သြားေအာင္ ေမြွေပးရပါမယ္…။ ပုဇြန္နဲ ့ဆားဘဲဥအသားက်သြားရင္ အရသာထူးတဲ့ ထမင္းျမိ္န္တဲ့ ပုဇြန္ဆားဘဲဥေက်ာ္ေလး စားလို ့ရပါျပီ…။ ကြ်န္မတို ့အိမ္မွာေတာ့ ဒီေန ့ေက်ာက္ဖရံုသီးဟင္းခ်ိဳေလးနဲ့ တြဲဖက္စားပါတယ္…။









ခရစ္စမတ္မွာ မိသားစုနဲ ့အတူ ပုဇြန္ဆားဘဲဥေက်ာ္ေလးနဲ ့ထမင္းလက္ဆံုစားၾကပါစို ့လား…။

တန္ခူး

2:14pm 25-Dec-2013

6 comments:

ပုံရိပ္ said...

အစ္မေရ ပိတ္ရက္မွာ ေပ်ာ္ရႊင္ပါေစ။ ဆားဘဲဥေက်ာ္ လာစားသြားပါတယ္။

သက္ေဝ said...

စားခ်င္၏... :D :D :D

Anonymous said...

ဆားဘဲဥ တစ္ခါမွ မစားဖူးေသးဘူး... တအားငန္တယ္လို႕ သူမ်ားေျပာတာနဲ႕ မဝယ္ျဖစ္တာ..ဒီလိုေလး ေရာစာရရင္ေတာ့ စားေကာင္းမွာပဲ..
ဗိုက္ေတြ ဆာလိုက္တာ ... ည သန္းေခါင္ႀကီး :D


sinsin

စံပယ္ခ်ိဳ said...

ခ်က္နည္းတမ်ဳိးတုိးလုိ႔၀မ္းသာလွွ်က္ပါရွင္

ဆုျမတ္မိုး said...

ခရစ္စမတ္လက္ေဆာင္ကို နယူးယီးယားညမွာလက္စြမ္းျပမယ္ မတန္ခူး း) :D

ခ်စ္ခင္လ်က္
ဆုျမတ္

စုခ်စ္ said...

မိုက္တာ... စားခ်င္တယ္...