Tuesday, February 23, 2010

လက္ပံေခါက္ဟင္း

ျပီးခဲ့တဲ့အေခါက္ ျမန္မာျပည္ျပန္ေတာ့ ထံုးစံအတုိင္း ေဖေဖ့၀မ္းကြဲညီမ ကြ်န္မအေဒၚ အညာသူစစ္စစ္ၾကီးေတြက အိမ္မွာ ေရာက္နွင့္ေနပါျပီ။ သားကို သိပ္ခ်စ္တဲ့ သားအဖြားေတြေပါ့။ ကေလးလဲ မျမွဴတတ္တဲ့ အပ်ိဳၾကီးေတြမို ့ သားေဘးနား ငုတ္တုတ္ၾကီးေတြ ထုိင္ျပီး တေယာက္က ျခင္မလာေအာင္ ယပ္ခတ္၊ တေယာက္က သားေဆာ့တာ ျပံဳးျပံဳးၾကီးထိုင္ၾကည့္ေနတာပါ။ ဒါေပမယ့္ သားကို ေရခ်ိဳးေပးတာတို ့ သနပ္ခါးေလး ေဖြးေနေအာင္ လိမ္းေပးတာတို ့က ကြ်န္မအေမရင္းထက္ေတာင္ ကြ်မ္းက်င္ပါေသးတယ္။ သားကလဲ ဖြားဖြားဥ၊ ဖြားဖြားဆိုးနဲ ့ အရိုးခံအညာသူၾကီးေတြ က်ေအာင္ ေျပာတတ္ပါေသးတယ္။ ဗီြဒီယိုၾကိဳက္တဲ့ သူတို ့ကို ကြ်န္မအေမက ေန ့စဥ္အေခြငွားေပးပါတယ္။ သူတို ့က အေတာ္ကို ဇာတ္နာတဲ့ ငိုရတဲ့ကားမ်ိဳးမွ ၾကည့္ရတာ အားရသူေတြပါ။

ကြ်န္မေရာက္တဲ့အခ်ိန္က မနွစ္က အကယ္ဒမီေတြ တစီတတန္းၾကီးရသြားတဲ့ “ကိုးဆယ္ဆ သာလိမ့္မယ္” ဇာတ္ကားထြက္တဲ့ အခိ်န္ပါ။ ကြ်န္မကလဲ ျမန္မာဆန္လြန္းတဲ့ အဲဒီကားကို ၾကည့္ခ်င္သူ။ အရင္က အေဖ့စိတ္ၾကိဳက္ျမိဳ ့ေတာ္သိန္းေအာင္ ျပဇာတ္ဆိုေတာ့ အေဖကလဲ အားေပးခ်င္။ အညာေနာက္ခံဇာတ္ကားမို ့ အေဒၚနွစ္ေယာက္ကလဲ အေဖာ္စပ္စရာမလိုဆိုေတာ့ အားေပးတဲ့သူေတြ အေတာ္မ်ားတာေပါ့။ ဒီကားထဲမွာ မင္းသမီး၊မင္းသားအျပင္ လက္ပံပင္ၾကီးကလဲ ဇာတ္ေကာင္တေကာင္လုိပါပဲ။ လက္ပံပင္ၾကီးကိုက ဇာတ္ရွိန္အနိမ့္အျမင့္အလုိက္ ခံစားခ်က္မိ်ဳးစံုေပးေနသလုိပါပဲ။ ပထမပိုင္း နႏၵာလိွ ုင္အပ်ိဳတုန္းက လက္ပံပင္ၾကီးကို ၾကည့္ရတာ နုနယ္ပ်ိဳမ်စ္ျပီး ကိုယ္ပါ သူတို ့နဲ ့အတူ လက္ပံပြင့္ေလးေတြ ေကာက္ခ်င္စိတ္ေတာင္ ေပါက္မိပါတယ္။ ဒီလက္ပံပင္ေအာက္မွာပဲ ခ်စ္သူနဲ ့ဇာတ္လမ္းစခဲ့သလို၊ ခ်စ္သူနဲ ့ဇာတ္လမ္းဆံုးခဲ့တာပါ။ နႏၵာလိွ ုင္ အဖြားၾကီးျဖစ္သည္အထိ လက္ပံပြင့္ေတြ ေကာက္ေနေတာ့ ဒီလက္ပံပင္ၾကီးက အိုမင္းရင့္ေရာ္ျပီး ေလာကဒဏ္ အထုအေထာင္းခံေနရသလုိပါပဲ။ ဇာတ္ကားဆံုးခါနီး ေနာက္ေၾကာင္းျပန္ေတာ့ ဟိုးငယ္ငယ္က ေမာင္နွမ၂ေယာက္ အတူေဆာ့ကစားခဲ့တာလဲ ဒီလက္ပံပင္ၾကီးေအာက္မွာပါပဲ။ ေနာက္ဆုံး ေက်ာ္ရဲေအာင္ ဘုန္းၾကီး၀တ္သြားေတာ့ လက္ပံပြင့္ေလး တပြင့္ သပိတ္ေပၚေၾကြက်သြားတာနဲ ့ အဆုံုးသတ္ပါတယ္။ အဲဒီအခ်ိန္ ကြ်န္မအေဒၚေတြကို ၾကည့္လုိက္ေတာ့ တကယ့္ကို ငိုၾကီးခ်က္မနဲ ့ျဖစ္ေနပါျပီ။ ကြ်န္မအမ်ိဳးသားကေတာ့ မ်က္ရည္ေတြ ရြွဲရြွဲစိုေနတဲ့ ကြ်န္မကို ၾကည့္ျပီး ဟားတိုက္ရယ္ပါေတာ့တယ္။ အဲဒီအခ်ိန္မွာ တခိ်န္လံုးတိတ္ေနခဲ့တဲ့ ကြ်န္မအေဖက သူ ့ညီမကို “ခင္ဥ ရြာက လက္ပံပင္ၾကီး ရွိေသးလား” လို ့ ငိုသံပါၾကီးနဲ ့ေမးတာကို “ဟင့္ဟင့္… ရွိပါ့ေတာ္” လို ့ မ်က္ရည္ေတြ ပလံုးပေထြးနဲ ့ေျပာေတာ့ ကြ်န္မတို ့ တအိမ္လံုး ငိုအားထက္ ရယ္အား သန္ခဲ့ရပါတယ္။

တန္ခူးတို ့မ်ား လက္ပံေခါက္ဟင္းအေၾကာင္းေရးတာ နိဒါန္းပ်ိဳးတာ ရွည္လိုက္တာလို ့ မထင္ပါနဲ ့ရွင္။ အခုကြ်န္မခ်က္တဲ့ လက္ပံေခါက္ေတြက ခုန ကြ်န္မအေဖေမးတ့ဲ ရြာက လက္ပံပင္ၾကီးေအာက္မွာ ကြ်န္မအေဒၚအပ်ိဳၾကီး ေဒၚခင္ဥကိုယ္တုိင္ ေကာက္ အေျခာက္လွမ္းျပီး ကြ်န္မေနထိုင္တဲ့ ဒီနုိင္ငံေရာက္ေအာင္ ပုိ ့လိုက္လုိ ့ပါပဲ။ နီရဲရဲလက္ပံပြင့္ေလးေတြက အပင္ေပၚမွာ အရမ္းလွသလို ေၾကြက်လာေတာ့လဲ လွေသြးၾကြေနတုန္းပါပဲ။ ဒီလက္ပံပြင့္ေလးေတြကို ဘာလုိ ့ေကာက္ၾကတာလဲဆုိေတာ့ ခေရပြင့္ေကာက္သလို၊ ဆိတ္ဖလူးပန္းေလးေတြ ေကာက္သလို အလွအတြက္ သက္သက္မဟုတ္ပါဘူး။ လက္ပံပြင့္ေလးေတြကို အေျခာက္လွမ္းထားရင္ နွစ္ေပါက္စားလို ့ရပါတယ္။ လက္ပံပြင့္ေျခာက္ေလးေတြကို လက္ပံေခါက္လို ့ ေခၚပါတယ္။ ပြင့္ဖတ္ေလးေတြ ေၾကြေျခာက္သြားျပီး အလယ္က ၀တ္ဆံရွည္ရွည္ေလးေတြက တံျမက္စည္းေလးနဲ ့တူတာမုိ ့ ကြ်န္မတို ့ငယ္ငယ္က တံျမက္စည္းဟင္းလို ့ ေပါက္ေပါက္ရွာရွာ နာမည္ေပးပါေသးတယ္။







လက္ပံေခါက္ေလးမ်ား ရွိခဲ့ရင္ ခ်က္ရတာ လြယ္ကူျမန္ဆန္ျပီး ထမင္းျမိန္တဲ့ ဟင္းတခြက္ပါ။ လုိအပ္တဲ့ ပစၥည္းေတြကေတာ့ လက္ပံေခါက္၊ ပုန္းရည္၊ ပုဇြန္ေျခာက္မွ ုန္ ့၊ ငါးပိ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴတုိ ့ပါပဲ။ ပထမဆံုး လက္ပံေခါက္ေလးကို ေရေႏြးေလးနဲ ့ စိမ္ထားပါ။



လက္ပံေခါက္ေလးနူးေလာက္တဲ့အခါက်ေတာ့ အသင့္လွီးထားတဲ့ ၾကက္သြန္နီ၊ၾကက္သြန္ျဖဴထည့္၊ ပုဇြန္ေျခာက္မွ ုန္ ့ေလးထည့္၊ ငါးပိေလးပါေလကာထည့္ ျပီးေတာ့ ပုန္းရည္ေလးထည့္လိုက္ရံုပါပဲ။ ပုန္းရည္က ပုန္းရည္စိမ့္ထက္ ပုန္းရည္ခ်ဥ္ဆို ပိုေကာင္းပါတယ္။ ကြ်န္မကေတာ့ နာမည္ေက်ာ္ ဇီးကြက္တံဆိပ္ ပုန္းရည္စိမ့္မွ ုန္ ့နဲ ့ ခ်က္ပါတယ္။





အရည္ေသာက္ျဖစ္တဲ့အတြက္ ဆီကိုလဲ နဲနဲေလးပဲထည့္ျပီးရင္ မီးဖိုေပၚတင္ျပီး လံုးရပါတယ္။ ၾကက္သြန္ေလးေတြ အေတာ္ႏြမ္းလာမွ ေရသင့္ရံုထည့္ျပီး ဆူပြက္ေအာင္ တည္ပါ။ အေပါ့၊အငံလုိသလုိ ျမည္းျပီး ဆားသို ့မဟုတ္ ငံျပာရည္ထည့္လို ့ရပါတယ္။ လက္ပံပြင့္ေလးေတြ နူးအိလာရင္ စားလို ့ရပါျပီ။





ဟင္းေလးက ကြ်န္မတုိ ့အညာသူေလးေတြ အေသြးမလွေပမယ့္ အခ်င္းလွသလို အေသြးမလွေပမယ့္ အရသာ ထူးကဲေကာင္းမြန္လွပါတယ္။ တြဲဖက္စားလို ့ လုိက္ဖက္တဲ့ ဟင္းကေတာ့ ၀က္သားအိုးၾကီးနွပ္နဲ ့ပါ။ ၀က္သားနဲ ့လက္ပံေခါက္ေရာခ်က္လဲ စားလို ့အလြန္ေကာင္းပါတယ္။ တကယ္လုိ ့ သက္သက္လြတ္ခ်က္ခ်င္ရင္ ပုဇြန္ေျခာက္မထည့္၊ငါးပိ၊ငံျပာရည္ မထည့္ပဲ ခ်က္လို ့ရပါတယ္။ လက္ပံေခါက္ကိုက အရသာေလးပင္တာမို ့ သက္သက္လြတ္ခ်က္လဲ ထမင္းျမိန္ေစပါတယ္။ ဘေလာ့မိတ္ေဆြတုိ ့ စမ္းၾကည့္ခ်င္ရင္ လက္ပံပြင့္ေလးေတြေကာက္ အေျခာက္လွမ္း… အဲ… ဟုတ္ပါဘူး… အညာေဒသဘက္မွာ အသိမ်ားရွိရင္ လက္ ပံေခါက္ေလးမွာျပီး စမ္းခ်က္ၾကည့္ပါ။ အိမ္နားနီးလုိ ့ စိတ္၀င္စားတဲ့သူရွိရင္ ကြ်န္မဆီမွာ လက္ပံေခါက္ေလးေတြ က်န္ပါေသးတယ္။ ေ၀မွ်ေပးလို ့ရပါတယ္။ ကြ်န္မတို ့ အညာေဒသရဲ့ လက္စြဲဟင္းေလးကို ျမည္းစမ္းၾကည့္ပါဦး။

တန္ခူး
10:41pm 23-Feb-2010

32 comments:

လုလု said...

လက္ပံေခါက္ဟင္းအရမ္းၾကိဳက္တယ္ေနာ္
ဘယ္ေတာ့မွ မမုန္းဘူး။ အဲ့ဒီဟင္းကုိ

Anonymous said...

အင္း.... ဟုတ္ပ..လက္ပံပြင့္ခ်ိန္ေတာင္ ေရာက္ျပန္ေရာ့မယ္။

T T Sweet said...

တန္ခူးတို႔ အေဒၚအပ်ိဳၾကီးေတြ အေၾကာင္းေရးထားတာ သရုပ္ေပၚပါ႔ပဲ။ မ်က္စိထဲကို ၿမင္တယ္။

အညာသြားတံုးကေတာ႔ သီးစံုခ်ဥ္ရည္ထဲ လက္ပံေခါင္းေၿခာက္ေလးေတြ ထည္႔ခ်က္တာ စားဖူးတယ္ တန္ခူးေရ။ အိမ္မွာေတာ႔ အေမက ေစ်းက မလႊပြင္႔ေၿခာက္ေတြ ၀ယ္လာၿပီး မ်ိဳးစံုလုပ္စားတယ္ေတာ႔။ မလႊပြင္႔ေၿခာက္ကို သုတ္စားလဲေကာင္းတယ္ေနာ္။ ထုတ္ထုတ္ေလး။

pandora said...

ၾကားေတာ့ၾကားဖူးတယ္
မစားဖူးဘူး

Anonymous said...

အေမ႔အိမ္နားမွာ လက္ပံပင္ရီွတယ္။ ဟင္းခ်က္စားရတယ္မွန္းမသိဘူး။ အိမ္က အညာဘက္နဲ႔ အဆက္အစပ္ သိပ္မရိွေတာ႔ အညာစာေတြ သိပ္မစားဖူးဘူး။ စားဖူးတဲ႔ ဟင္းတစ္မ်ိဳးႏွစ္မ်ိဳးပဲရိွတာမွာ အကုန္
ႀကိုက္တာခ်ည္းပဲ။ ေျပာသာေျပာရတာပါ။ မႀကိုက္တဲ႔အစာ လဲခပ္ရွားရွားကုိး။
း)mm

သက္ေဝ said...

ၾကားလဲ မၾကားဖူးဘူး...
စားလဲ မစားဖူးဘူး...
(ပန္ပန္ႏွင့္ ခပ္ဆင္ဆင္... တခုခုကို ရည္ရြယ္၍ စကားေခၚသြားသည္...)

စႏၵကူး said...

တစ္ကယ္အရမ္းစားဖူးခ်င္တာ...
အညာမွာလဲအမ်ိဳးလဲမရွိ..အသိလဲမရွိ...
အညာသားေတြမိတ္ဖြဲ႔ထားမွ..
အညာဟင္းေလးသြားစားရေအာင္

Kaung-ma-lay said...

Sarr chin lite htar!:D

Thant said...

တစ္ခါမွလဲ မစားဖူးဘူး...အထဲက တံျမက္စည္းက စားလို႕ေကာင္းတာလား..အေပၚကအခြံေလးက စားလို႕ေကာင္းတာလားဟင္..... (ေနာက္တစ္ေယာက္....) :))))

P.Ti said...

စားလို႔အင္မတန္ေကာင္း။ အမေရးလုိ႔ အေမ့ဟင္းေတာင္လြမ္းသြားၿပီ...

အိမ္မွာလည္း အဲဒါကို တံျမက္စည္းဟင္းလို႔ေခၚတယ္ေလ။ အေမခ်က္ရင္ ခရမ္းသီးပါထည့္ခ်က္တယ္ထင္တယ္။ ေမ့ေတ့ေတ့ေတာင္ျဖစ္ေနၿပီ :(

moezjhon said...

ကေလးဘ၀က ေအာ္ဆိုခဲ့တာ သတိရတယ္.....လက္ပံပြင့္ခ်ိန္.....ေခြးရူးခ်ိန္

Anonymous said...

လာစားပါလို႕ ဖိတ္တာ မဟုတ္လားဟင္

ဟုတ္တယ္ မဟုတ္လားဟင္

သြယ္၀ိုက္ျပီးမေရးတတ္လုိ႕ လိုခ်င္တာ ဒဲ့ဒိုးပဲေရးခဲ့တယ္ဗ် :P

Moe Cho Thinn said...

တခါမွ မစားဖူးဘူး။
မမ အေဒၚအပ်ိဳၾကီးေတြကလဲ ဒီတူမေလးကို ခ်စ္လိုက္ၾကတာေနာ္။ ဟိုးအေ၀းကေတာင္ လက္ပံပြင္႔ေျခာက္ေတြ လွမ္းပို႔ရွာတယ္။ ေစတနာ ေမတၱာေတြနဲ႔မို႔ ပိုေကာင္းမွာ အမွန္။

ဇြန္မိုးစက္ said...

ၾကားရုံပဲၾကားဖူးတာ၊ တစ္ခါမွ မစားဖူးဘူး။ လက္ပံေခါက္အရည္ေသာက္ေလး ျမည္းၾကည့္ခ်င္လုိက္တာေနာ္။ း)

ေမဓာ၀ီ said...

မတန္ခူးေရ
ေမတို႔အိမ္မွာလဲ ငယ္ငယ္တုန္းက အညာက အမ်ဳိးေတြလာရင္ လက္ပံေခါင္းဟင္းနဲ႔ ခရမး္သီးေျခာက္က အျမဲပါလာတယ္။ အမုန္းကို စားရတာ။ ေမတို႔လဲ တံျမက္စည္းဟင္းလို႔ ေခၚတာပဲ။ ငယ္ငယ္တုန္းကေတာ့ မၾကိဳက္ဘူးေတာ့။ စားရလြန္းလို႔ မုန္းတာ။ ခရမ္းသီးေျခာက္နဲ႔ လက္ပံေျခာက္ဆို ေၾကာက္ျပီလို႔ ေအာ္ရတဲ့ထိပဲ။ ခု မတန္ခူးျပန္ေရးျပေတာ့ စားခ်င္သား။
ငယ္ငယ္က သင္ရတဲ့ လာေဟ့ဒြါး၊ သြားေကာက္ေခ်စို႔ ဆိုတဲ့ လက္ပံေကာက္ ကဗ်ာေလးေတာင္ သတိရမိတယ္။
ဗမာျပည္ျပန္တဲ့အခါ မတန္ခူးကို လွမ္းေခၚလိုက္မယ္။ ဖြားဥတို႔ရြာသြားၿပီး လက္ပံေကာက္ရေအာင္ေနာ္။ :)

PAUK said...

မတန္ခူးေရ...
မစားဖူးဘူး...
ခ်က္ေကြ်းပါ..

Anonymous said...

ၾကားဖူးတယ္အမ..မစားဖူးဘူး



အရသာက ခ်ဥ္တာလား..ဘယ္လိုအရသာလဲဟင္


မိုမိဂ်ိ

sonata-cantata said...

မစားဖူးပါရွင္
ႀကိဳက္မလား မႀကိဳက္မလား သိရေအာင္ စားၾကည့္ခ်င္သား

ျမစ္ေခ်သူ said...

ငယ္ငယ္ေလးတုန္းက ကိုယ္တိုင္လိုက္ေကာက္ၿပီး မိုးတြင္းအတြက္ စုေဆာင္းခဲ့ရဘူးတယ္။ မိုးတြင္းမွာ ခဏခဏခ်က္ေကၽြးလို ့ ငုိမဲ ့မဲ့ျဖစ္ခဲ့ရတယ္။ ခုေတာ့ လက္ပံေခါက္ဟင္း လို ့ ၾကားလုိက္ ျမင္လိုက္တာ နဲ ့အေမ့ကို နာနာက်င္က်င္လြမ္းမိတယ္။

ဧရာ said...

လက္ပံေခါက္ဟင္းနိဒါန္းကို စိတ္၀င္စားသြားတယ္။ ရွာ ၾကည့္ရဦးမယ္...။

ျငိမ္းမိန္းကေလး said...

ပုန္းရည္ၾကီးနဲ႔ ခ်က္လည္း ၾကိဳက္တယ္။ အမဲသားနဲ႔ နူးေနေအာင္ႏွပ္ျပီး ခ်က္လည္း ၾကိဳက္တယ္။ ေမာင္ႏွမေတြကေတာ့ အခြံေလးကုိ ဦးထုပ္၊ အထဲက ၀တ္ဆံကုိ တံမ်က္စည္းဆုိျပီး စားရင္းေဆာ့ၾကတာ။ ေျပာရင္း သြားေရေတာင္က်လာျပီ။

အိမ့္ခ်မ္းေျမ့ said...

ဆန္းလိုက္တာ..မ

မေနခဲ႔ဖူးေပမယ္႔ အလည္ေရာက္ဖူးတဲ႔ အညာကို လြမ္းတယ္..

ၾတိရတနာ said...

ဟုတ္တာပ ဟုတ္တယ္ဗ်ိဴ. သေဘာက်သဗ်ာ

ခြန္ျမလိႈင္ said...

၀က္သား ပုန္းရည္ၾကီးဟင္းထဲ လက္ပံေခါင္း (ညီမတို႕ ဘက္မွာ လက္ပံေခါက္လို႕ မေခၚဘဲ လက္ပံေခါင္းလို႕ ေခၚတယ္ လက္ပံပြင့္ရဲ႕ ေခါင္းပိုင္း၊ ဦးထုပ္မို႕ တင္စား ေခၚတယ္ ထင္ပါတယ္) ထည့္ခ်က္ျပီ ဆိုရင္ ၀က္သားကို ဘယ္သူမွ မစားေတာ့ဘူး လက္ပံေခါင္းပဲ လုေတာ့တာ။ ၀က္သားရဲ႕ အရသာက လက္ပံေခါင္းထဲ ၀င္သြားျပီး ၀က္သားဖတ္ထက္ လက္ပံေခါင္းက ပိုႏူးညံ့ျပီး ၀ါးလို႕ ေကာင္းတယ္ေလ။ ၀က္သားပုန္းရည္ၾကီး လက္ပံေခါင္းေရာခ်က္တဲ့ဟင္းရယ္ မန္က်ည္းရြက္ႏု သနပ္ရြက္ႏု ဥသွ်စ္ရြက္ ေရာထားတဲ့ ခ်ဥ္ဟင္းရယ္ ငရုတ္သီးဆားေထာင္းနဲ႕ ေ၀ရာရြက္ျပဳတ္ေလးရယ္ ဒညင္းသီးျပဳတ္ ျပားေအာင္ထုျပီး ႏွမ္းဆီေလးစိမ္ ဆားေလးျဖဴးရယ္ ... အညာေျမနဲ႕ တမာေလ ေမႊးေမႊးေလးရယ္... လြမ္းလိုက္တာ အမတန္ခူးရယ္...

ေမာင္မ်ိဳး said...

မစားဖူးဘူး ျမင္ေတာ့ျမင္ဖူးတယ္ ။လက္ပံပြင့္ေကာက္ အေရာက္လာမယ္ဆိုတဲ့ သီခ်င္းေလးေတာင္ သြားသတိရမိတယ္ ။

nu-san said...

မစားဖူးဘူးမေရ.. လက္ပံေျခာက္ကုိ အခုဓာတ္ပုံထဲမွပဲ ျမင္ဖူးေတာ့တယ္.. စင္ကာပူလာလည္ရင္ ခ်က္ေကၽြးေနာ္..ေနာ္.. (သိသိသာသာၾကီးကုိ စကားေခၚသြားပါတယ္.. :D)

Anonymous said...

"ဟင္းေလးက ကြ်န္မတုိ ့အညာသူေလးေတြ အေသြးမလွေပမယ့္ အခ်င္းလွသလို အေသြးမလွေပမယ့္ အရသာ ထူးကဲေကာင္းမြန္လွပါတယ္။"

ဒီအဆိုကို လက္မခံဘူး အမ။ "အလွက ၾကည့္တဲ့သူရဲ႕ မ်က္စိထဲမွာ" ဆိုတဲ့ သိုးေဆာင္းစကားပံုလည္း ႐ွိသားပဲ။ ကၽြန္ေတာ္ကေတာ့ အညာသူေတြထဲမွာ လည္း က်က္သေရ႐ွိ႐ွိ လွတဲ့သူေတြ အမ်ားႀကီးပဲလို႔ ျမင္တယ္။ ကိုယ့္ငါးခ်ဥ္ ကိုယ္ခ်ဥ္ၿပီး ဥပမာေပးရရင္ ကၽြန္ေတာ့္ အေမနဲ႔ အဘြား၊ ႏွစ္ေယာက္စလံုး ဗမာစစ္စစ္ အညာသူခ်ည္းပဲ။ ဟီး။

Anonymous said...

We can buy it in Golden Miles in S'pore. Only the dried stem, no dried petal, will be seen in transparent plastic packs. It can be cooked as part of the mixed vegetables sour soup. VERY GOOD.

Shan Noodle

Anonymous said...

r u still alive in there?????


MN

ေရႊျပည္သူ (ShwePyiThu) said...

တစ္ခါမွ မစားဖူးဘူး အစ္မ။ ဒါေပမယ့္ အစ္မေရးထားတာ ဖတ္ၿပီး စားခ်င္လာမိတယ္ အစ္မတန္ခူးရယ္...။

သက္ေဝ said...

Happy Birthday ပါ ခ်စ္ေသာ တန္ခူးေရ...
ေပ်ာက္ေနတာလဲ အရမ္းၾကာေနၿပီ...
စာတေၾကာင္း ႏွစ္ေၾကာင္းေလာက္ ေရးလွည့္ပါ...
လြမ္းေနတယ္...

sonata-cantata said...

လတန္ခူးေပမို႔
အလွထူးပါတဲ့
ေလႏုေအးရယ္နဲ႔
ဘေလာ့ဂ္ဂါ
...
ေပၚမလာ
ေမွ်ာ္ရွာသူ
ဘ၀င္ႏြမ္းလွခ်ည့္
လြမ္းလုလုေငး။ ။

(စာနဲ႔ေပနဲ႔ေခၚတာ ထြက္လာေအာင္လို႔)