Tuesday, October 13, 2009

ပိႏၷဲေစ့ဟင္း

ပိတ္ရက္ ေစ်းသြားရင္ သမားရိုးက်ဟင္းေတြ ခ်က္ရတာ ျငီးေငြ ့လို ့ ဘာေလးမ်ား ထူးထူးဆန္းဆန္း ရွိမလဲလို ့ မ်က္စိကစားတတ္တာ ကြ်န္မအက်င့္။ ျပီးခဲ့တဲ့အပတ္က ေစ်းေရာက္ေတာ့ ပိႏၷဲမြွာ အၾကီးၾကီးေတြ ေတြ ့တာနဲ ့ ပိႏၷဲေစ့ဟင္း ခ်က္စားဖို ့ သြားသတိရပါတယ္။ ထမင္းျမိန္တဲ့ ဟင္းတခြက္ျဖစ္တဲ့ အျပင္ သက္သက္လြတ္စားသူမ်ား အတြက္လဲ သက္သက္လြတ္ခ်က္လို ့ ရတာမို ့ ဘေလာ့ေရာင္းရင္းတို ့အတြက္ ေ၀မွ်လိုက္ပါတယ္။

ပိႏၷဲေစ့ဟင္းကို ကြ်န္မကို မိတ္ဆက္ေပးခဲ့တာ RITတုန္းက တြဲခဲ့တဲ့ သူငယ္ခ်င္း ရခိုင္မေလးပါ။ သူတို ့အိမ္မွာ ထမင္းသြားစားရင္းနဲ ့ ပိႏၷဲေစ့ဟင္းကို အစဲြၾကီးစြဲခဲ့ရတာပါ။ အဲဒီတုန္းက ခုလို အစာအိမ္ေရာဂါမရွိေသးေတာ့ ပိႏၷဲေစ့ဟင္းခပ္ျပင္းျပင္းေလးကို ငရုတ္သီးငါးေျခာက္ေက်ာ္ စပ္စပ္ေလးနဲ ့ တရွ ုးရွ ုူး တရွဲရွဲ ျဖစ္ေအာင္ စားရတာမ်ား ခုျပန္ေတြးေတာင္ အရသာရွိတုန္း။ ခုေတာ့ ပိႏၷဲေစ့ဟင္းစားခ်င္ရင္ အခ်ိဳခ်က္ပဲ ခ်က္စားျဖစ္ပါေတာ့တယ္။ ေပါက္ေပါက္ရွာရွာ သိပ္မစားတတ္တဲ့ ကြ်န္မခင္ပြန္းေတာင္ ခံတြင္းေတြ ့တဲ့ဟင္းမို ့ ဘေလာ့ေရာင္းရင္းတို ့လဲ နွစ္သက္လိမ့္မယ္လို ့ ေမွ်ာ္လင့္မိပါတယ္။

တကယ္ေတာ့ ပိႏၷဲေစ့ဟင္းက သာမာန္ဟင္းေတြလိုပဲ လြယ္လြယ္ကူကူ ခ်က္လို ့ရတဲ့ ဟင္းပါ။ လိုအပ္တဲ့ ပစၥည္းေတြကေတာ့ ပိႏၷဲမြွာ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဆီ၊ ဆား (သက္သက္လြတ္အတြက္ ဆား၊ အခ်ိဳခ်က္အတြက္ ငံျပာရည္၊ အစပ္ခ်က္အတြက္ ငါးပိ)၊ နွမ္း၊ အစပ္ခ်က္အတြက္ ငရုတ္သီးစိမ္း ၄ ၅ ေတာင့္ပါပဲ။

ပိႏၷဲမြွာထဲက ပိႏၷဲေစ့ေလးေတြ ထုတ္ျပီး ေရစင္ေအာင္ ေဆးပါ။ ျပီးေတာ့ ဆားအနည္းငယ္ထည့္ျပီး နူးသည္အထိျပဳတ္ပါ။ အရမ္းေပ်ာ့ေအာင္ မထားရပါဘူး။ ႏူးတဲ့အခါ အခြံၾကည္ေလးေတြ ႏြြွာျပီး နွစ္ျခမ္းခြဲပါ။



အသင့္ေထာင္းထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴနီကို ထံုးစံအတုိင္း နႏြင္းမွ ုန္ ့၊ အေရာင္တင္မွ ုန္ ့ထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါ၊ အစပ္ခ်က္အတြက္ဆို အသင့္ေထာင္းထားတဲ့ ငရုတ္သီးစိမ္းေလးေတြပါ ထည့္ဆီသတ္ရပါမယ္။ ၾကက္သြန္ညိွးျပီး ေမြွးလာတဲ့အခါ ငံျပာရည္(သို ့) ဆားအနည္းငယ္ (အစပ္ခ်က္အတြက္ဆို ငါးပိ) ထည့္ေပးျပီး ခဏေမြွပါ။ ျပီးတဲ့အခါ ပိႏၷဲေစ့ေလးေတြ ထည့္ျပီး လံုးပါ၊ ၅မိနစ္ေလာက္လံုးျပီး ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ေရခမ္းခါနီးအထိ ပြက္ပါေစ။





ေရခမ္းခါနီးမွာ နွမ္းေလးေတြ ျဖဴးထည့္ရပါမယ္။ ျပီးေတာ့ နွမ္းေလးေတြ နံွ ့သြားေအာင္ ေမြွေပးပါ။ နွမ္းနဲ ့ ပိႏၷဲေစ့ေလးေတြ ခပ္ေထြးေထြးျဖစ္သြားတဲ့အခါ ခ်လို ့ရပါျပီ။ အစပ္ခ်က္အတြက္ဆို ဆီသတ္တုန္းက ဆီေလ်ွာ့ထည့္ျပီး အရည္စပ္စပ္ေလးနဲ ့ခ်ရင္ ပိုစားေကာင္းပါတယ္။








တြဲဖက္စားလို ့ေကာင္းတဲ့ဟင္းကေတာ့ အာျဗဲေျခာက္ေက်ာ္ ၾကြတ္ၾကြတ္ေလးနဲ ့ေပါ့။ ပိႏၷဲသီးမ်ား လြယ္လြယ္ကူကူ ၀ယ္လို ့ရခဲ့ရင္ စမ္းၾကည့္ပါလားမိတ္ေဆြ။ ထမင္းျမိန္မွာ အာမခံတယ္ဗ်ိဳ ့။

တန္ခူး
9:38pm 13-Oct-2009

18 comments:

သက္ေဝ said...

အဆန္းပဲ.. တခါမွ မစားဖူးဘူး..
တန္ခူး ခ်က္ထားပံုေလးကလဲ စားခ်င္စရာ...
ဒါေပမယ့္ အခု ေလာေလာဆယ္ စိတ္ထဲ ေရာက္ေနတာကေတာ့ ရွမ္းေခါက္ဆြဲနဲ႕ ေကာက္ညွင္းေပါင္းပါပဲ... :D

သိဂၤါေက်ာ္ said...

ပိႏၷဲေစ့ကို ဟင္းေတာ့ ခ်က္မစားဖူးဘူး။ ဒီတိုင္း ျပဳတ္စားတာေတာ့ ၾကိဳက္တယ္။ ခ်က္ထားတာ ေကာင္းမယ့္ပံုပဲ။

kay said...

က် မတို႕က..ရိုးရိုး ျပဳတ္စားတာ.. စိမ့္ေနတာပဲေနာ္..
ခုေတာ့..ေ၀းးးးးးးးးး

rose of sharon said...

ဒီဟင္းကအဆန္းပါလား

Anonymous said...

အဲ့ ပန္းကန္ထဲကဟင္းပဲ စားခ်င္တာ
အဲ့ ပန္းကန္ထဲကဟင္းပဲ စားခ်င္တာ

Moe Cho Thinn said...

တခါမွ မစားဖူးဘူး။ ျပဳတ္ၿပီး ဆားနဲ႔တို႔စားဖူးတယ္။ အမ လက္ရာက အမိုက္စားပဲ။ စားေကာင္းမွာ ေသခ်ာတယ္။

tg.nwai said...

တန္ခူးေရ..ဒီဟင္းမစားဖူးဘူး..စားေကာင္းမယ္႔ပံုေလးပဲေနာ္.. နွမ္းေလးပါ ပါတယ္ဆုိေတာ႔ ေမႊးမွာပဲ.. ပိႏၷဲသီးေစ႔ကေတာ႔ အသီးစားတုိင္း ျပဳတ္စားေနက်။ ဒါေပမယ္႔ ဟင္းခ်က္စားလုိ႔ရတာ မသိဘူးေလ..။ ၾကည္႔ရတာေတာ႔ လြယ္သား..ဟဲဟဲ။ ခ်က္စားၾကည္႔ဦးမယ္.. လြယ္ကူျမန္ဆန္ အရသာေကာင္းတဲ႔ ဟင္းတစ္ခြက္တြက္ ေက်းဇူးေနာ္..။

tg.nwai said...

တန္ခူးေရ..ဒီဟင္းမစားဖူးဘူး..စားေကာင္းမယ္႔ပံုေလးပဲေနာ္.. နွမ္းေလးပါ ပါတယ္ဆုိေတာ႔ ေမႊးမွာပဲ.. ပိႏၷဲသီးေစ႔ကေတာ႔ အသီးစားတုိင္း ျပဳတ္စားေနက်။ ဒါေပမယ္႔ ဟင္းခ်က္စားလုိ႔ရတာ မသိဘူးေလ..။ ၾကည္႔ရတာေတာ႔ လြယ္သား..ဟဲဟဲ။ ခ်က္စားၾကည္႔ဦးမယ္.. လြယ္ကူျမန္ဆန္ အရသာေကာင္းတဲ႔ ဟင္းတစ္ခြက္တြက္ ေက်းဇူးေနာ္..။

pandora said...

ဒီလို တခါမွ ခ်က္မစားဖူးဘူး
ၾကည့္သြားတယ္။ (ၾကည့္ရုံပဲ ၾကည့္လို႕ ရတာကိုး :P)

ျမတ္ႏိုး said...

မခ်က္တတ္ဘူး
စားတတ္တယ္ ..ခဏခဏ
စားဖူးတယ္

ပိႏဲၷဲသီးဟင္း အရမ္းေကာင္းတယ္ ..က်ေနာ္စားတာက မြန္ခ်က္နဲ့ ကရင္ခ်က္ ..အမ်ိဳးေတြအိမ္မွာစားရတာ

သတ္သတ္လြတ္ဘုန္းၾကီးေက်ာင္းေရာက္ေတာ့လဲ စားရတယ္။

အရမ္းေကာင္းတယ္။

အမ ပိႏ႖ဲသီးစားခ်င္တာ... အိမ္မာေလး..

ေႏြးေနျခည္ said...

အဆန္းပဲ.. အေစ့ျပဳတ္ေတာ့ စားဖူးတယ္။
ခ်က္စားၾကည္႕ဦးမယ္ း)

Thant said...

တစ္ခါမွမစားဖူးဘူး... အခြင့္ႀကံဳရင္ေတာ့ ခ်က္စားၾကည့္ဦးမယ္ ။ အခုေလာေလာဆယ္ေတာ့ အဲဒီပန္းကန္ထဲကဟင္းကို ထမင္းပူပူေလးနဲ႕စားခ်င္တယ္..။

P.Ti said...

ကၽြန္ေတာ္လည္း မစားဘူးဖူးဗ်.. စားခ်င္စရာပဲ။ လုပ္လည္း မစားျဖစ္ေလာက္ဘူးဆုိေတာ့ ေနာက္တစ္ခါခ်က္ရင္သာ အေၾကာင္းၾကားလိုက္ပါေတာ့ :D

nu-san said...

အမေျပာျပမွ ဟင္းခ်က္နည္းအသစ္ရေတာ့တယ္.. ပိႏၷဲေစ့ကုိ ျပဳတ္တာေတာ့ စားဖူးတယ္.. ဟင္းခ်က္တာေတာ့ အခုမွ သိတာ.. ပိႏၷဲသီးနဲ႔ေ၀းေနတာ ၾကာလွပါျပီအမရယ္.... :(

ပုလုေကြး said...

ပိႏၷဲေစ့ ခ်ည္းပဲ သက္သက္ေတာ့ စားဖူးဘူး။ အိမ္မွာက ပိႏၷဲသီး အစိမ္းကို ပုစြန္ငါးပိနဲ႔ ခ်က္စားတယ္။ ဟုိတေလာကေတာ့ အိမ္နားက ကုလားဆိုင္ မွာ ပိႏၷဲသီး အစိမ္းေတြ႔လို႔ ခ်က္စားခ်င္ေပမဲ့ တစ္ေယာက္ထဲဆိုေတာ့ ပ်င္းတာနဲ႔ ခ်က္မစားျဖစ္လိုက္ဘူးဗ်။ အိမ္ကေကာင္ေတြက စားဘူး။ မမခ်က္ထားတာေတြ ပဲသြားရည္ယိုသြာားတယ္။

အိမ့္ခ်မ္းေျမ့ said...

မ..........
တက္ဂ္ထားသည္။
ေရးေပးပါ...

ပံုရိပ္ / Pon Yate said...

ျပဳတ္ၿပီးေတာ့ပဲ စားဖူးတယ္။ တခါမွ ခ်က္တာ မစားဖူးဘူး။ ျမည္းခ်င္သား အစ္မေရ။

အိမ့္ခ်မ္းေျမ့ said...

တံေတြးေတာင္ ျမိဳခ်ရတယ္.. ဖတ္ၿပီး .. မ.ရယ္..
ဒီမွာ ပိႏၷဲေစ႔ ရွာလိုက္ၿပီး စမ္းခ်က္လိုက္ဦးမယ္...